Flavius Craznic

Flavius CRÂZNIC

Managing Partner, Legal Practice

Flavius Crâznic este avocat specializat în drept penal și dreptul penal al afacerilor. Flavius s-a alăturat proiectului Nowium pentru a dezvolta o practică unică de drept penal al afacerilor care beneficiază de aportul din interior al echipei de consultanță fiscală și financiară, oferind astfel o combinație unică de experiență și analiză integrată.

Înainte de debutul în avocatură, Flavius a activat în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (Parchetul General). În decursul carierei de procuror a deținut mai multe funcții de conducere atât în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (DIICOT) cât și în cadrul altor instituții (Guvernul României – Oficiul Național Pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor unde a îndeplinit funcția de secretar de stat-membru al Plenului și Ministerul Justiției unde a fost consilier al ministrului justiției), astfel încât are experiența ambelor părți ale terenului de joc al diferendelor penale.

Flavius a participat la cursuri de pregătire organizate în Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană de Departamentul de Justiție al S.U.A., Academia FBI, Academia Europeana de Drept din Trier, Institutul Superior Internațional de Științe Criminale din Siracusa.

Dosarele penale privind infracțiunile „white collar” au o puternică componentă fiscală și financiară care, de cele mai multe ori este necunoscută, sau cunoscută insuficient avocaților penaliști. De aceea, practica Nowium aduce împreună aceste două elemente pentru a oferi clienților o apărare integrată și o analiză exhaustică a cauzelor lor.