Consultanta juridic drept

Consultanță juridică

Consultanța de afaceri este, în primul rînd, consultanță juridică în măsura în care presupune navigarea unui sistem de norme. Echipa noastră își propune să asigure “ape line”.

  • Drept societar – Fuziuni și achiziții
  • Drept penal
  • Soluționarea disputelor: Arbitraj & Litigii
  • Dreptul muncii
  • Energie & Infrastructură
  • Proprietate Intelectuală
  • Drept imobiliar
  • Insolvență și faliment
  • Drept fiscal

Drept societar. Fuziuni și achiziții

Avocații Nowium au o experiență bogată în toate tipurile de tranzacții societare și consiliază clienții din faza inițială de due diligence până la structurarea tranzacțiilor, analize ale reglementărilor specific variilor domenii de activitate și furnizarea de suport pentru tranzacții, fie că este vorba de consilierea cumpărătorului sau vânzătorului, până la finalizarea ulterioară încheierii tranzacției. Serviciul integrat Nowium permite o viziune completă și complexă asupra tuturor elementelor unei tranzacții, care conduce la soluții utile.

Oferim în mod regulat consultanță cu privire la contracte comerciale, aranjamente privind prețurile de transfer și cerințe societare generale, guvernanță corporativă și bune practici.

Drept penal

Practica de drept penal a Nowium este probabil prima de pe piață care oferă un serviciu integrat de consultanță și reprezentare în materie penală și, totodată, fiscală și financiară. Avocații Nowium, specializați în criminalitatea „gulerelor albe”, reprezintă clienții în fața instanțelor de judecată, precum și în fața tuturor organelor de anchetă. În plus, Nowium înțelege cerințele de conformitate ale clienților lor și adesea ajută clienții în exerciții complexe de conformitate și investigații interne, cu accent pe chestiuni penale și financiare.

Soluționarea disputelor: Arbitraj & Litigii

Știm că un litigiu poate fi o soluție de ultimă instanță, precum și un mijloc de a ajunge la o tranzacție părea puțin probabilă înaintea declanșării litigiului, prin urmare, o analiză cost-beneficiu a litigiului potențial este întotdeauna discutată la început. Avocații Nowium reprezintă clienții în toate tipurile de litigii comerciale și au o experiență bogată în special în litigii fiscale, criminalitatea „gulerelor albe”, cauze administrative și de achiziții publice și arbitraj internațional. În ultimii ani, echipa noastră a reprezentat cu succes clienții în litigii fiscale majore și arbitraje internaționale.

Dreptul muncii

Pe lângă serviciile de salarizare, Nowium ajută clienții să navigheze în zona adesea complexă a relațiilor de muncă. Avocații săi oferă consiliere cu privire la negocieri sau concedieri colective, activități sindicale și reprezintă clienții în fața tribunalelor specializate. Avocații Nowium au o experiență semnificativă în procese de restructurare și negocieri sindicale.

Energie & Infrastructură

Cu o echipă de profesioniști care combină expertiza juridică cu cunoștințele tehnice, precum și cu experiența vastă în relații internaționale, Nowium este alegerea pe care să o ai alături în toate proiectele legate de energie. Într-o industrie în care consultanții care cunosc și înțeleg afacerea sunt o necesitate, combinația noastră unică de consilieri cu experiență în relațiile cu autoritățile de reglementare, organisme guvernamentale și grupuri de lucru din industrie este un atuu valoros.

De la proiecte de energie eoliană și solară, până la chestiuni de reglementare în materie de petrol și gazel sau advocacy, avem echipa pregătită să găseasă soluția potrivită pentru afacerile clienților.

Proprietate Intelectuală

Consultanții de proprietate intelectuală asociați ai Nowium au o experiență de peste 30 de ani în probleme de proprietate intelectuală. De la redactarea acordurilor de licență sau de franciză până la apărarea drepturilor de proprietate intelectuală în instanță, vă oferim consiliere cu privire la protecția lucrărilor fie prin prisma drepturilor de proprietate industrială, fie a drepturilor de autor, și, de asemenea oferim consultanță cu privire la utilizarea ilegală a mărcilor sau a mijloacelor de publicitate. Consultanții noștri reprezintă clienții în toate tipurile de proceduri în fața autorităților competente, inclusiv reprezentarea legată de protecția și utilizarea brevetelor, înregistrarea mărcilor comerciale, drepturi de autor, know-how și alte drepturi de proprietate intelectuală.

Drept imobiliar

Avocații noștri oferă consiliere în toate domeniile tranzacțiilor imobiliare, de la faza de due diligence cu privire la titlul de proprietate, până la finalizarea tuturor tipurilor de tranzacții, fie că este vorba de achiziție de bunuri imobiliare sau contracte de închiriere. Oferim consultanță cu privire la vânzarea-cumpărarea portofoliilor imobiliare, finanțare sau refinantare de active imobiliare, întocmirea de acte juridice în materie și, de asemenea, asistăm clienții în timpul negocierilor tranzacțiilor. Indiferent de domeniul de afaceri al clientului, infrastructură, energie, logistică, birouri, rezidențiale sau retail, putem oferi abordarea corectă și consilierea cu valoare adăugată.

Insolvență și faliment

Consultanții Nowium au instrmentele necesare să evalueze punctele forte și punctele slabe ale unei companii, pentru a identifica cele mai eficiente modalități de a aborda crizele și de a evita costurile inutile. Pe lângă asistența clienților în legătură cu tranzacții cu creditorii, fie în afara, fie prin intermediul procedurii de insolvență, asistăm clienții în toate proceurile de insolvență.

Dispunem intern de toate resursele de consultanță necesare într-un proces de restructurare șicombinăm realismul practic cu cunoștințele de specialitate pentru a ajuta la accelerarea procedurilor de reorganizare adesea complexe și consumatoare de timp, astfel încât să obținem cele mai bune rezultate pentru client în orice moment critic.

Drept fiscal

Prin combinația sa de avocați fiscaliști și consultanți fiscali și financiari, Nowium are una dintre cele mai puternice echipe de drept fiscal din România. Cu o experiență de peste douăzeci de ani în fiscalitatea românească și internațională consiliind clienții multinaționali și locali, echipa noastră este cea mai bine plasată pentru a oferi consultanță de calitate pe întregul spectru de activități de afaceri. Oferim consiliere cu privire la achiziții scutite de taxe și taxabile, leveraged buyouts, divizări și transferuri, adesea cu componente transfrontaliere, prețuri de transfer și acorduri de preț în avans etc.

Cu o experiență de top în controverse fiscale, consiliem și reprezentăm clienții în controverse și litigii fiscale mari, complexe și adesea internaționale. Reprezentăm companii și persoane fizice pentru orice tip de obligație fiscală, inclusiv impozitul pe venit, TVA sau accize.