Consultanta fiscala

Taxe și consultanță fiscală

Clienții noștri nu simt presiunea controalelor fiscale. Finalizăm adesea controale fiscale fără sume de plată sau cu sume imateriale. Nu e magie. Doar expertiză și pregătire.

 • Consultanță în domeniul impozitelor directe
 • Consultanță în domeniul TVA
 • Consultanță în domeniul salarizării
 • Consultanță în domeniul reglementărilor contabile naționale și internaționale
 • Consultanță la înființarea unei societăți comerciale, opțiuni de impozitare
 • Analiza diferitelor tipuri de contracte și stabilirea implicațiilor fiscale și contabile
 • Servicii de analiză financiară, analiză de bonitate a partenerilor
 • Reprezentare și asistență pe parcursul inspecțiilor fiscale

Serviciile de consultanță pot fi oferite fie punctual, la cerere, fie sub forma unui abonament lunar cu ore incluse.

Aceste servicii sunt în general de complexitate ridicată și la realizarea lor participă în mod direct cei mai buni experți din partea echipei Nowium, sub coordonarea directă a unui partener.

În anumite situații cum ar fi analiza sau suportul în întocmirea și revizuirea unor contracte, asistență în cadrul inspecțiilor fiscale, rezolvarea unor conflicte de natură fiscală și altele,  este necesar și suportul juridic. Echipa Nowium vă asigură suportul unei echipe multidisciplinare formată din experți contabili, consultanți fiscali și avocați ce acționează în sprijinul clienților săi.

În compliance, cel mai grav e când lași garda jos…

Accesează Tax Group

și află cum tratează partenerii noștri spețe
interpretabile din realitatea din România.

Consultanță complexă

 • Misiuni de tip due dilligence
 • Asistență la fuziuni și lichidări de societăți
 • Expertiză contabilă
  • rapoarte de expertiză la majorarea/reducerea capitalului social
  • contraexpertize
 • Asistență pentru întocmirea manualului de politici și proceduri contabile

Aceste serviciile complexe presupun un înalt grad de expertiză și o adaptare a acestor misiuni în funcție de fiecare caz specific.

Misiunile de revizuire preliminară (due dilligence) au rolul de a oferi clientului o imagine fidelă asupra unei entități vizate a fi achiziționată.

În cadrul acestor misiuni sunt evaluate riscurile contabile / fiscale asociate cu societatea țintă, desfășurarea misiunii fiind bazată pe un set de proceduri agreate în comun de consultant și client. La finalul misiunii se emite un raport detaliat asupra situației contabile și fiscale a societății, cu prezentarea riscurilor identificate și cuantificarea acestora.

Asistența la fuziuni și lichidări de societăți presupune definirea și parcurgerea procesului de fuziune/lichidare, din punct de vedere contabil și fiscal. Acest proces presupune o colaborare foarte apropiată cu juriștii implicați în aceste operațiuni. Echipa Nowium deține un departament juridic ce se poate implica în aceste tipuri de misiuni.

Expertiza contabilă este necesară în mai multe situații, dar frecvent o utilizăm în situația majorării capitalului social al unei societăți, majorare efectuată prin conversia unor creanțe deținute la societatea în cauză. Rolul expertului este de a analiza și a certifica lichiditatea și exigibilitatea creanțelor care fac obiectul măririi de capital social. Raportul expertului este necesar pentru formalitățile efectuate la Registrul Comerțului.

Întocmirea manualului de politici și proceduri contabile este o obligație a tuturor societăților. Echipa Nowium vă poate asista în definirea acestui manual, pornind de la o forme reduse, simplificate și până la variante complexe, adaptate la situațiile specifice clientului.

Vrei noutățile fiscale la zi într-un sumar explicat?

Aboneaza-te la newsletterul nostru
…și primești direct în inbox strictul necesar ca să fii la curent